Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик - дезинфекция

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатик - дезинфекция

Купих си едно спрейче за 13лв от Бриколаж за климатика, че като го спра и мирише на оцет

Само, че на него пише да изпръскам цялото съдържание върху кондензатора на климатика и да оставя така 30 мин без да пускам никакви духалки и прочие? къде е тоз кондензатор и въобще къде да пръскам ме интересува, че не искам да скапя механизмите на клапите (нали са някакви електрически) като ги намокря с таз пяна??!?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

нали е с накрайник, трябва да се пъхне в някой от горните отвори до долу като е максимално близко до радиаторчето.
    146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

То това трябва и в домашни условия да става, че мойто митсубиши същото прави.
      Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
      Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Смени си и филтъра за климатика иначе все едно нищо не си направил .
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Значи филтъра на климатика го смених преди има няма 2 месеца?!? Карбонов някакъв си....

Значи аз какво направих : Взех и напръсках навсякъде, във всяка дупка в купето....и оставих за 30 мин така....после развъртях от пред кората под чистачките и видях вентилатора....Пуснах колата и дадох да върти максимално и пръсках и той си нагнетяваше пяната и я вкарваше вътре...Така докато изпразних целия флакон....и оставих още 5-10 мин да работи климата, като променях посоката на въздуха в купето....Изгасих климата и оставих да духа нормално пак 10 мин.... И я изгасих...Надявам се да има подобрение!
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Значи филтъра на климатика го смених преди има няма 2 месеца?!? Карбонов някакъв си....

Значи аз какво направих : Взех и напръсках навсякъде, във всяка дупка в купето....и оставих за 30 мин така....после развъртях от пред кората под чистачките и видях вентилатора....Пуснах колата и дадох да върти максимално и пръсках и той си нагнетяваше пяната и я вкарваше вътре...Така докато изпразних целия флакон....и оставих още 5-10 мин да работи климата, като променях посоката на въздуха в купето....Изгасих климата и оставих да духа нормално пак 10 мин.... И я изгасих...Надявам се да има подобрение!
            Така си навлажнил филтъра
            Тази течност е да премахне гъбата от кондензата, който е след филтъра - отвън -> навътре.

Тази процедура съм правил и се получава най-добре, т.е. има доста траен ефект, когато се сменя филтърът.
            Махам го, пръскам до където стигне сламката, затварям - без филтър, пускам да духа слабо - колкото да увлича и със шпрея отвън, както си направил. Така го разкарва навсякъде, минава през кондензата и измива гъбата.
            Чакаш да изсъхне и монтираш филтъра.
            След това спазвам правилото да гася компресора няколко минути преди да спра, за да изсуши кондензатора
            sigpic

Comment

Е пръсках и в централната част където са духалките...и бутнах маркучето до край....според мойте изчисления някъде там е проклетия кондензатор....

п.с. Лошото е наистина, че май съм намокрил скапания филтър и сега миризмата на препарата (която е доста приятна, но силна) се усеща постоянно и направо ме "надрусва". Излизам от колата като ОПУШЕНА ПЧЕЛА - леко замаян от нея....
              Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 20:16.

FIAT Coupe 16VT

Comment

днес реших да сменям моят филтър, че като пусна климата мирише на пустинна буря! та си мислех да направя една промивка с някакъв флакон с препарат, антибактериален и така нататък, и викате да махна филтърът първо! че е на 2 км още.нов е, не е пускан климата още
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

почистих климатичната система, вс пътища, ухае страхотно в колата, на френско пиче , имам един приятел, който се занимава с пълнене на климатици, той ми каза да не махам филтъра, и че ако полепне миризма по него ще се обдуха, а и то си мирише готско, това е преди лятото един нов филтър и едно спрейче такова и сме номер едно

имам един проблем напоследък да се оплача: аве жената почна да вика, че само на колата внимание съм обращал и купувал, аз обичам да си я глезя, но напоследък все за колата да има, ужас направо, накрая жената вземе да ми напука гумите от ревност от моята белисимада ме пази Господ

п.с. нищо не спирам, аз си обожавам колата и мн се грижа за нея, и аз все се въдя кви ли не глезотийки да купувам, ще търся златната среда
                  Last edited by rusiq86; d.m.y г., 11:37.
                  sigpic

Comment

Батко при мене е същото да не кажа, и че е по-напечено положението ( с тия мойте "ремонти" и ъпгрейди) Ще трябва да спираме финансите за колите видяло се е !!!!

FIAT Coupe 16VT

Comment

мани ги тия жени бе. да си мрънкат. колата поне не мрънка. незнам за вас ама мойта жена даже ми дава пари от заплатата и да си е ремонтирам и ми сипва нафта. парите за ремонтите си и ги връщам като имам де ама за нафтата не. тя знае кво е като нямах кола и ся като имам. покажете на ваще жени че без кола неможе.

Comment

ече тя мойта не се е качвала на бус или такси от 7 месеца, че и се опитва да я вземе на работа да ходи, ама не давам аз моята любов, иначе за гориво отвреме на време ми сипва, като съм си забравил портфейла, и неще да вземе парите после, ама и не слиза от колата,първа кипра е, че даже като я вземам от тях все ми вика кво праиш на моето място, премести се пасажерче

п.с. по темата: мирише страхотноо в колата, ако някой се интересува спрея беше на NARGIN, немски е, и съм адски доволен засега,сега отивам и да и напълня резервоарчето на белисимата
                        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 17:43.
                        sigpic

Comment

Working...
                        X